Home | Nyheter | King Edwards lägger ner

King Edwards lägger ner

King Edwards slutar (Foto: Kent Jonsson)

Foto: Kent Jonsson

Dansbandet King Edwards från Härjedalen har snart bjudit upp till dans för sista gången. Bandet startade 1993 och firade 20-årsjubileum på Storöns Folkpark i Sveg förra året. Nu meddelas att bandet läggs ner.
– Det är med blandade känslor som vi meddelar att King Edwards har kommit fram till ändstationen på sin musikaliska resa och att det är dags att kliva av. När vi började vår resa 1993 trodde vi väl aldrig att den skulle bli så lång och att vi skulle få vara med om så mycket roligt på vår resa, säger bandet i ett pressmeddelande.

Medlemmarna i King Edwards har alla lång musikalisk erfarenhet genom numera nedlagda dansband som bland annat Hedez, Cattings och Pippis. Sedan 1993 har bandet spelat på allt från enkla fester till de stora scenerna tillsammans med de stora banden. Man har släppt ett par skivor och även medverkat i TV. King Edwars var ett av dansbanden som deltog i TV3:s dokusåpa om Danspalatset Playa del Sol på Kanarieöarna som sändes 2012.

– Allt har sin tid, det har varit 21 fantastiska år men det känns som vi är klar nu. Det är ett beslut som har vuxit fram. Vad som händer i framtiden får vi se, säger Mats Elfqvist, sångare och basist i King Edwards.