Home | Nyheter | Kjelles Dansotek har utsett årets album

Kjelles Dansotek har utsett årets album

Matz Bladhs

För femte gången i ordningen har Kjelles Dansotek utsett årets bästa album. Nytt för i år är att de recenserar samtliga tio album på listan, samt även utser årets fem bästa nya dansbandslåtar. Vinnaren i år är Matz Bladhs med albumet ”Leende dansmusik 2013”.

– Skivåret 2013 har inneburit en fortsatt strid ström av nya plattor till vårt kontor i Furudal, berättar Kjell Danfjorden för FÅR JAG LOV. Vi imponeras av den höga klass som produktionerna genomgående har hållit. Många har levererat sina bästa produktioner. Vi imponeras även av de nya låtarna som har kommit med albumen. Band som Arvingarna, Matz Bladhs och Per-Håkans har fått nya långkörare i repertoarerna, men det finns många fler exempel. Kort sagt så är det få besvikelser i år.

Kjelles Dansotek är Sveriges största renodlade dansbandslista på internet och i etern. Varannan vecka presenterar de nyproducerad musik och listan publiceras officiellt fredagar, udda veckor i radioprogrammet DansbandsMix i Radio Sigtuna.

– Det är de som röstar till Topplistan som avgör resultatet för varje omgång. I slutet av året tar vi på Kjelles Dansotek oss friheten att jämföra alla produktioner under det gånga året mot varandra och bedöma musikalitet, popularitet, framgångar och framtidsutsikter, avslutar Kjell som driver Kjelles Dansotek tillsammans med Mattias Danfjorden.

Listan över Årets bästa album:

1. Matz Bladhs ”Leende dansmusik 2013”
2. Casanovas ”Sommar i Sverige”
3. Högtryck ”Min stund på jorden”
4. Extas ”Under stjärnorna”
5. Arvingarna ”Änglar och en massa kärlek”
6. Mats Bergmans ”Om du ger mig din hand”
7. Lasse Stefanz ”Trouble boys”
8. Elisa’s ”Be mig! Se mig! Ge mig!”
9. Per-Håkans ”Full fart framåt”
10. Larz-Kristerz ”Det måste gå att dansa till”

Årets låtar:

1. Matz Bladhs Det du gör med mig
2. Larz-Kristerz Det måste gå att dansa till
3. Per-Håkans I min dröm
4. San Marino och Linda Ta mig hem
5. Casanovas On a day like today

För mer information, besök www.kjellesdansotek.se.