Home | Nyheter | Kjellez orkester – ett nytt dansband!

Kjellez orkester – ett nytt dansband!

Kjell Lundbom har varit huvudsångaren i Glenn-Endys under 35 år. Nu startar han upp ett nytt dansband tillsammans med några rutinerade kompisar. Efter att beskedet om Glenn-Endys nedläggning kom, så dröjde det inte länge innan ett pressmeddelande dök upp, där Kjell presenterade sina nya bandmedlemmar samt sin vision kring det nya bandet.

– Det kanske verkar lite naivt och korkat att satsa på ett nytt eget band i dessa tuffa tider, men vi tror faktiskt att det är helt rätt tidpunkt just nu att bygga upp något nytt, bra och långsiktigt, eftersom tiden finns för att jobba igenom både repertoar, sound och profil på ett bra sätt, säger Kjell.

– Eftersom jag själv också är en mycket aktiv dansare ser jag det som en stor utmaning att själv få vara med att skapa en repertoar från grunden med dansvänliga och populära låtar och bra danstempon, vilket jag tycker är nyckeln till framgång i branschen, fortsätter Kjell,  Vi ska helt enkelt spela den musik som publiken vill ha.

Namnet på bandet blir Kjellez och tre medlemmar är hittills klara. Förutom Kjell Lundbom (som spelar trummor och sjunger) kommer gitarristen och saxofonisten Antti Johansson (tidigare i bl a Skåningarna, Lövgrens och Candela) att vara med, liksom Peter Malmqvist som spelar klaviatur och dragspel. Peter har erfarenheter med sig från band som Franzéns, Curt Kenneths och Cavalkad.

– Ambitionen är att vi vara fyra stycken totalt, men med vår sättning klarar vi oss även på tre, om det blir tuffare tider, vilket känns bra.

Man satsar inte på att bli ett heltidsband, däremot är målsättningen att spela så mycket de kan. Under den kommande hösten räknar de med att leverera en del låtar och att synas på livestreams för sin kommande publik, och förhoppningen är att under nästa år komma ut på dansbanorna.