Home | Nyheter | Larz-Kristerz blev ”Årets band”!

Larz-Kristerz blev ”Årets band”!

Larz-Kristerz

På fredagskvällen anordnades Dalecarlia Music Awards, Dalarnas egen Grammisgala. Där vann Larz-Kristerz pris som ”Årets band” med motiveringen:

”Larz-Kristerz kombinerar underhållning med ett musikaliskt sväng som gör det omöjligt att sitta still. Genom att dra dansbandsklichéerna till sin spets så neutraliserar alla eventuella töntstämplar. De har glimten i ögat, men musiken är inget skämt. De bygger på lika delar värme och professionalitet och albumet Det måste gå att dansa till befäste deras ställning.”

Priset togs emot av Lars Höglund på på bandets skivbolag Sony Music Entertainment.

Även Dansbandsveckan i Malung var nominerade på galan, som ”Årets arrangör”. Det priset gick dock till Skankaloss i Gagnef.

Juryns uppgift är att utifrån sin bedömning av musikalisk kvalitet premiera och lyfta fram det bästa inom det regionala musiklivet med de artister, musiker och verksamma inom musiklivet som är boende och aktiva inom Dalarnas gränser.

Fokus ligger framförallt på musikaliska höjdpunkter under det gångna året, men i juryarbetet skall även beaktas positiva och betydelsefulla insatser för Dalarnas rika musikliv ur ett längre tidsperspektiv.