Home | Nyheter | Larz-Kristerz-film sänds på juldagskvällen

Larz-Kristerz-film sänds på juldagskvällen

Larz-Kristerz-filmen sänds i SVT1.

På juldagskvällen sänds Matz Eklunds dokumentär “Vill du dansa” i SVT1. Filmen handlar om Larz-Kristerz och även den svenska dansbandskulturen och dess framväxt. Eklund har följt bandet under ett och ett halvt år och fick kontakt med dansbandet då han för ett par år sedan gjorde filmen “Eva – en lyckost” om Eva Eastwood och rockabillykulturen.

Att dokumentären om dansband och Larz-Kristerz sänds på bästa sändningstid – juldagen kl. 20.00 i SVT1 – är förstås stort för dansbandskulturen i allmänhet och Matz Eklund i synnerhet.

– Kungens jultal sänds precis innan min film. SVT har hela tiden visat intresse för att visa filmen, men att det skulle landa i att de lägger den just den tiden känns väldigt stort, säger Matz Eklund till Vimmerby tidning, och hoppas på höga tittarsiffror.
– Det hänger förstås lite på vad de andra kanalerna visar samtidigt, men potential för miljonpublik finns helt klart. När min film om Eva Eastwood sändes på SVT samtidigt som TV4 visade “Lotta på Liseberg” hade min film 1,1 miljoner tittare och det var mer än konkurrenten då. Det vore förstås kul att slå den siffran nu, säger Matz Eklund.

“Vill du dansa” kommer även visas i NRK, skriver Vimmerby tidning.
– Larz-Kristerz och dansband är stort i Norge också och det är kul att filmen får spridning utanför landets gränser också, säger Matz Eklund.

Filmen har även chans att vinna Publikens pris på Guldbaggegalan i slutet av januari. Bland 47 filmer ska publiken först ta fram de nominerade filmerna, varav en vinner det stora priset. Läs mer genom att klicka här.