Home | Nyheter | Larz-Kristerz gör konsertturné på teatrar

Larz-Kristerz gör konsertturné på teatrar

Larz-Kristerz firar jubileumsåret med konsertturné. Foto: Pressbild

Larz-Kristerz firar jubileumsåret med konsertturné. Foto: Pressbild

Nu gör Larz-Kristerz en avstickare från dansbanorna. Bandet har de senaste fem åren haft krogshower på Klockargården utanför Leksand och gjort succé. Nu tar man nästa steg – en konsertturné på teatrar. Det blir inledningen på jubileumsåret 2016 när Larz-Kristerz firar sina första 15 år.

– Det är ju ett nytt sätt att möta vår härliga publik, skivköpare och flera av dem som kanske inte går ut och dansar längre. När vi väl fick förfrågan behövde vi inte fundera länge, berättar bandets trummis Micke Eriksson i ett pressmeddelande.

Larz-Kristerz startade 2001 i Älvdalen men det var 2008 som det stora genombrottet kom i och med att bandet vann den första säsongen av Dansbandskampen på SVT. Sedan dess har man turnerat konstant runt hela landet med avstickare till våra grannländer. Med närmare 300 000 sålda skivor och mer än 600 spelningar på både logar och krogscener sedan Dansbandskampen är de ett av Sveriges största dansband.

Förutom sin svängiga musik och spelglädje är bandet känt för sina ofta spektakulära scenkläder i grälla färger.
– När man får på sig scenkostymen, då förvandlas man till en Larz-Kristerz. Det har blivit vårt signum och varumärke, säger sångaren Peter Larsson.

Den 23 januari medverkar Larz-Kristerz i TV4’s ”Tack för dansen” och i februari är det dags för dem att starta konsertturnén.

Datumen för Larz-Kristerz krogshower:
4 februari – Mimers Hus – Kungälv
5 februari – Östrabo Teater – Uddevalla
6 februari – Kulturhuset – Hässleholm
12 februari – Konsertsteatern – Karlskrona
13 februari – Teatern – Jönköping
18 februari – Konserthuset – Vara
19 februari – Teatern – Växjö
20 februari – Teatern – Kungsbacka