Home | Nyheter | Låtskrivaren ”Dille” Diedricson död

Låtskrivaren ”Dille” Diedricson död

Lars ”Dille” Diedricson.

Låtskrivaren och artisten Lars ”Dille” Diedricson är död. Han gick bort under måndagen, endast 55 år gammal. Diedricson var 1976-80 (samt en period på 80-talet) sångare i bandet Snowstorm, som bl.a. fick en hit med låten ”Sommarnatt”. Låten skrevs av Diedricson och bandets trummis Torben Ferm.

Som låtskrivare skrev han även många låtar åt våra mest älskade dansband, exempelvis Streaplers och Wizex. Även duetten från i fjol, ”I love you baby” med Erica Sjöström och Maria Rolf var ett verk av ”Dille”.

Mest känd blev Diedricson för just ”Sommarnatt” och för sina tävlingsbidrag i Melodifestivalen – framförallt ”Tusen och en natt” som Charlotte Perrelli 1999 vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med, men även fler schlagerlåtar framförda av dansband: ”Don’t let me down” (2012, Lotta Engberg/Christer Sjögren), ”Jag tror på oss” (2009, Scotts), ”Alla gamla X” (2008, Face-84) och ”Allt som jag ser” (2001, Barbados).

”Dille” var under en tid anställd på Bert Karlssons skivbolag Mariann. För Göteborgsposten berättar Bert Karlsson om sina minnen.
– Det är oerhört tragiskt. Han var en av de främsta melodimakarna inom svensk musik. Det är inte rättvist. Han var en oerhört kreativ kille. Men han fick inte den uppmärksamhet han borde ha fått. Han betydde mycket för mig.