Home | Nyheter | Lotta Engberg spelar rektor i musikalen Grease

Lotta Engberg spelar rektor i musikalen Grease

Lotta Engberg fotograferad på Nöjesteatern i Malmö inför uppsättningen av Grease. Foto: Johan Nilsson / TT

I höst dansar Lotta Engberg loss som rektor i musikalen ”Grease” på Nöjesteatern i Malmö. Tillsammans på scen med Anton Hagman och Caroline Johansson Kuhmunen och en stor ensemble. Det har gått 41 år sedan filmpremiären och det är en av historiens mest älskade musikaler.

I huvudrollen som Danny gör Anton Hagman musikaldebut. Han har tidigare medverkat i Melodifestivalen 2017 och 2019, turnerat både i Sverige och utomlands på de största scenerna och som låtskrivare och artist har hans musik strömmats miljontals gånger.

Sandy gestaltas av Caroline Johansson Kuhmunen som 2008 debuterade tillsammans med David Lindgren i ”High School Musical. Hon har även medverkat i flertalet teateruppsättningar bland annat Sugar – i Hetaste laget i TV och filmproduktioner som Jakten på Julia och Jägarna.

Som rektor Lynch ser vi folkkära Lotta Engberg. Hon har varit dansbandssångerska, medverkat i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, programledare för tittarsuccér som Bingolotto, Söndagsöppet och det egna allsångsprogrammet Lotta på Liseberg. Lotta spelade för 20 år sedan rollen som Grace Farrell i musikalen ”Annie” på Göta Lejon i Stockholm. Dessutom har Lotta Engberg redan varit rektor – på riktigt. 2005 var hon nämligen rektor i realityserien Fame Factory som var en artistskola och talangtävling för musiker. Nu ska Lotta dansa loss som rektor i ”Grease”.
– En oemotståndlig musikal att få göra. Redan som tonåring sjöng och dansade jag ”Grease” i mitt flickrum, nu går min dröm i uppfyllelse, säger Lotta Engberg.

Handlingen: I Grease träffar Danny sin Sandy i en innerlig sommarromans. Väl tillbaka i skolan visar det sig att Sandy är den nya tjejen i klassen. Danny slits mellan det tuffa killgänget T-birds och känslorna för Sandy. Sandy passar inte in i ramen för det coola tjejgänget Pink Ladies och är därför inte heller en passande flickvän till skolans populäraste kille. Kommer Sandy att bli accepterad i Pink Ladies? Kommer Danny våga visa sina känslor? Detta är frågor som alla som sett John Travolta och Olivia Newton Johns berömda steg, vet svaret på.

Premiär är det den 3 oktober och sedan spelas Grease fram till den 15 december 2019.