Home | Nyheter | Många skivnyheter i höst

Många skivnyheter i höst

Det är många nya skivor på gång nu… Här nedan presenterar vi några av de skivor som släpps framöver:

Orient - Ljusa minnen Orient är en duo från Blekinge som spelar mogen dansbandsmusik på deltid. Nu släpper bandet sin andra CD-skiva, en uppföljare till ”Gamla fina låtar” som kom 2010. Den nya skivan heter ”Ljusa minnen” och innehåller både covers och nyskrivna låtar. Anders Wigelius, Ulf Georgsson och Eva Andersson är några av låtskrivarna.

Här kan du lyssna på ett smakprov från skivan som släpps den 20 oktober: https://www.youtube.com/watch?v=hGEePsTVdSc

Holidays - Allting kan hända
Holidays kommer från Åmål. Bandet startade 1999 och tre av originalmedlemmarna är fortfarande kvar. Nu kommer bandets skiva ”Allting kan hända” och även den, precis som Orient’s, innehåller både nyskrivna melodier och covers. Den 20 oktober släpps skivan.

Titanix - Om då var nu

”Om då var nu” är Titanix’s kärleksförklaring till hela dansbandskulturen. Idén till skivan föddes när de såg tv-programmet ”Så mycket bättre” och tänkte att det skulle vara roligt att göra samma sak med gamla dansbandslåtar. Nu är projektet genomfört med Lars ”Dille” Diedricson som producent och skivan släpps den 22 oktober.

Bland låtarna finner man Vindens melodi, Ljus och värme, I ett fotoalbum och Kurragömma. Dessutom finns originallåten Kyss mig med som ett bonusspår. Till den släpptes i september en musikvideo som kan ses här.

Wizex - Schlagers på väg Förra skivan från Wizex hette ”40 år i Folkparkens tjänst”. Då gjorde man covers på sig själva i och med att man spelade in bandets gamla hits på nytt. Nu kommer ”Schlagers på väg” som bygger på en idé som uppkom i och med den scenshow som Wizex gjort om folkparkens historia.

Många av de spår som denna skiva innehåller framfördes i showen och har blivit stora favoriter hos publiken. Eller vad sägs om Swing it magistern, Jag måste ge mig av och Alla har glömt. Den 22 oktober släpps denna skivan.

Scotts - Tre år senareÄven Scotts släpper nytt material. Den 29 oktober kommer ”Tre år senare” som bland annat innehåller nyskrivet material från namn som Henrik Sethsson, Magnus Ekvall och Johan Stentorp.

I låtlistan finns Alexandra, Säg att du vill, Memories samt balladen I can let you go som FÅR JAG LOV’s skivrecensent Lasse Gurell gillar (läs recension av skivan i nya numret av tidningen (i butik på tisdag den 14 oktober)).
Pia Pihlgrens - I din famn

Pia Pihlgrens tog flyget till USA med destination Nashville för att spela in sin skiva. I nummer 4-2014 av tidningen FÅR JAG LOV kunde du läsa deras dagbok från resan. Producent för inspelningen var Larry Rodgers och studion för ändamålet Studio 19, där storheter som Garth Brooks, Dolly Parton och Jerry Lee Lewis också gjort inspelningar. Den 29 oktober släpps skivan.

Jannez - Blixt från klarblå himmel

Jannez är nu tillbaka med ett helt nytt album. Det var fyra år sedan sist och på nya skivan samsas ett gäng nyskrivna låtar med några väl utvalda covers som bandets publik visat att de verkligen tycker om när de är ute och spelar.

Både Jörgen Sandström och Guldklavebelönade Peo Grufvelgård sjunger på skivan som bland annat innehåller Sallys song, Änglar i snön, Alone och Som havets alla droppar (skriven av Jörgen tillsammans med sambon Camilla Karlsson). Den 29 oktober släpps skivan.Larz-Kristerz - 40 mil från Stureplan

Larz Kristerz nya album kommer den 5 november. Det innehåller fjorton nyinspelade låtar. På flera av dem är bandmedlemmarna Peter Larsson och Anders Tegnér inblandade, både som låtskrivare och textförfattare. Förutom ett antal nyskrivna låtar har bandet valt ut några covers, som de gör på sitt personliga sätt.

Drifters - Blå blå känslor

Drifters nya skiva ”Blå blå känslor” kommer också den 5 november och innehåller både kända låtar som Björn Skifs Måndag morgon och Uno Svenningssons Smultron på ett strå samt nyskrivet material som Du bara du av bandets sångerska Erica Sjöström.

Henrik Sethsson har som tidigare producerat och även han bidrar med låtar som bland annat Jag räknar ner. Dessutom Nederländernas fantastiska duett från 2013 års Eurovision Song Contest – Calm after the storm – som på svenska heter Lugn efter en storm där Erica sjunger tillsammans med Andreas Olsson från Sannex.Black Jack - Nakna på balkongen

I snart 25 år har BlackJack åkt runt i Sverige och spelat för fulla hus. Efter att ha moderniserat sitt sound lite grann på de senaste skivornas produktioner så återgår Black Jack nu lite mot sitt gamla sound på nya plattan ”Nakna på balkongen” som släpps 12 november.

Sångaren Tony Ljungström har skrivit nio av skivans femton spår, något som är ganska unikt på dagens dansbandsplattor som ofta består av ett mer eller mindre antal covers. Förutom Tonys låtar så är det även ett par andra nyskrivna låtar samt ett par covers som deras publik fått välja ut.

Lasse Stefanz - The complete collection

Förutom dessa album, missa inte att Lasse Stefanz släpper en CD-box med bandets alla album och låtar som givits ut under åren. Totalt 46 CD-skivor och 673 låtar!

Boxen innehåller bland annat bandets första fem album som tidigare aldrig givits ut på CD samt 5 CD (104 låtar) med rariteter som tidigare bara funnits på singlar, b-sidor, samlingar och så vidare. Dessutom finns en helt ny platta med 13 nya låtar med samt en fotobok och en specialdesignad Lasse Stefanz-bolo tie.

Boxen släpps i en begränsad upplaga den 12 november.