Home | Nyheter | Många skivsläpp under 2012

Många skivsläpp under 2012

Vintern och våren 2012 innehåller glädjande nog många skivsläpp inom dansbandsvärlden.

Efter 10 singlar och en live-CD släpper nu Jenny Saléns sitt studioalbum ”Nu bubblar blodet”. Den 18 januari finns skivan i butikerna.

Samma dag släpps även Jontez nya skiva ”Du gör mig lycklig” – som innehåller en blandning av nyskrivna låtar, evergreens och några sköna svenska klassiker.

Vinnarna av Dansbandskampen 2010, Elisa’s, följer upp debutalbumet från i fjol med ”Det sa klick!”. 25 januari kommer skivan som bland annat innehåller nya singeln Jag säger som det är till butikerna. Men redan den 24 januari anordnas en skivrelease på Brunnsparken i Örebro. Mellan kl 19-23 kan du dansa till Elisa’s – dessutom helt gratis, eftersom det är fri entré till kvällen!

Även den 29 januari är det releasefest. Då på Parken i Gävle när Pure Divine spelar upp till dans och samtidigt släpper sin nya skiva. En del överraskningar utlovas! Mellan kl 18-22 är det dans i Gävle. Skivan heter ”En man just för mig” och släpps i handeln den 8 februari.

Matz Bladhs kommer snart med en ny skiva. Bandet fortsätter på den inarbetade skivserien ”Leende dansmusik” med årets variant ”2012”. Skivan kommer den 25 januari.

Kindbergs jobbar för fullt med sin kommande skiva ”Nu reser vi västerut” som beräknas släppas i februari. Bland annat får vi höra en egen tolkning av Chris Medina’s What are words på albumet.

Även Hans Martin (tidigare sångare i Tommys) kommer med ny skiva i februari.

Sannex jobbar också på ett nytt album som är tänkt att släppas den 21 mars.

Den 14 mars kommer uppföljaren till ”På väg till Malung” som i somras följde Arvingarna, Blender, Flamingokvintetten, Thorleifs och Wizex under deras sommarturné på vägen till Dansbandsveckan i Malung. ”På väg till Malung” innehåller förutom en DVD, där man får följa med bandet i turnébussen, backstage, på scenen och från publikhavet, även en unik CD-skiva.

Under våren kommer även den norska varianten på ovan nämnda serie – ”På vei til Sel”. De norska banden vi kan följa på samma sätt som de svenska är till exempel Anne Nørdsti.