Home | Nyheter | Måns Zelmerlöw tar över ”Allsång på Skansen”!

Måns Zelmerlöw tar över ”Allsång på Skansen”!

Den 24-årige sångaren har flera gånger medverkat som artist i det populära tv-programmet ”Allsång på Skansen”, och blir nu dess frontfigur. Måns Zelmerlöw är inte helt ovan vid programledarrollen – 2010 ledde han Melodifestivalen. Och med nya jobbet är det något av en dröm som slår in:
– Jag har varit ett allsångsfan sedan jag var sju, åtta år. Ett av de största ögonblicken var när jag uppträdde på allsångsscenen 2007. Nu får jag stå där åtta tisdagar i rad. För mig är det ingen sommar utan allsång.

På frågan om vilken som är hans favoritallsång, svarar Måns snabbt:
Sjösala Vals av Evert Taube. Den är så oerhört somrig och härligt valsstudsig.

Anders Lundin ser nu fram emot ett riktigt sommarlov.
– Det har verkligen varit sju helsköna år på Skansen. Underbar stämning, härliga möten med Sveriges artistelit, besök av stjärnor från när och fjärran, fantastisk publik. Vad mer kan man önska sig? Jag kan ändå inte förneka att det ska bli skönt att få njuta mer av familjen i sommar. Och få möjlighet att göra något annat, anta nya utmaningar. Samtidigt känns det extra kul att det är Måns som tar över Allsången, han är en otroligt duktig artist och skön kille. Det känns tryggt! säger Anders Lundin, som har lett programmet sedan 2003, då han tog över efter Lasse Berghagen.

Utöver artistkarriär och programledarskap ägnar sig Måns även åt att skriva låtar, bland annat skrev han Varenda veranda åt Elisa’s i Dansbandskampen 2010. Han var även gästdomare i Dansbandskampen 2009.