Home | Nyheter | Mats Bergmans lägger ned

Mats Bergmans lägger ned

Efter 47 år tackar Mats Bergmans för sig. Foto: Pressbild

Mats Bergmans avslutar karriären efter 47 år. Det meddelar orkestern via sin Facebooksida. Grunden till bandet Mats Bergmans startade redan 1973, men då under namnet Sjösa Kustband. Efter ett namnbyte (för att inte förväxlas med Kustbandet) till Sjösagrabbarna, spelade man på så till 1987 när man valde att verkligen rikta in sig på den mogna dansmusiken. Då bytte man namn till Mats Bergmans. Mats efter Mats Eriksson, och Bergmans efter Gullmar med Bergman som efternamn.

Sedan dess har bandet medverkat i I Afton Dans (och Kalas) i Sveriges Radio ett flertal gånger, de har vunnit Svenska Dansbandsmästerskapen, fått Guldklavenomineringar, givit ut massor av album och framförallt spelat sin dansmusik över hela Sverige. Men nu väljer bandet alltså att lägga ned.

”Efter noggrant övervägande väljer vi nu att lägga ner orkestern. Det känns rätt att avsluta den här fantastiska resan nu. En resa som har gett oss så mycket roligt att se tillbaka på. Men allt har sin tid och vi känner att det är rätt att ta sig an nya utmaningar nu.”