Home | Nyheter | Media felvinklar FJL:s uttalande

Media felvinklar FJL:s uttalande

Innan delfinal 4 av Melodifestivalen 2018 blev Diana Thylin, ansvarig utgivare på FÅR JAG LOV, intervjuad av Aftonbladet. Denna intervju publicerades efter Rolandz direktkvalificering till Melodifestivalens final. Tyvärr har Aftonbladet vinklat intervjun så att det verkar som att Diana och FÅR JAG LOV kritiserar Rolandz. Det är givetvis helt fel.

Diana Thylin och redaktionen tycker självfallet det är roligt att Rolandz gått vidare till final. I intervjun med Aftonbladet sa Diana bland annat att Rolandz spelar bra dansmusik och lockar ut en delvis ny publik, som annars inte skulle gå ut och dansa, vilket ju är positivt. Detta kom dock inte med i texten.

Diana sa också att dansbanden borde vara representerade i Melodifestivalen varje år, eftersom de står för en så stor och viktig del av Nöjessveriges livemusik. Och, som det citerades i Aftonbladet, att det finns många unga duktiga dansband som borde kunna få en plats i Melodifestivalen.

Även journalisten nämnde under samtalet att det ju verkar finnas ett sug efter dansbandslåtar i Melodifestivalen, eftersom Rolandz var favorittippade. Detta nämndes dock inte i texten.

Vi på FÅR JAG LOVs redaktion är ledsna att Aftonbladet vinklade intervjun på detta sätt, men hoppas att våra läsare förstår att vi naturligtvis är glada att ett dansband äntligen är i Melodifestivalfinal.