Home | Nyheter | Musikutrustning förstörd för Fernandoz

Musikutrustning förstörd för Fernandoz

När Fernandoz i lördags hade riggat upp sin utrustning och skulle göra soundcheck inför kvällens spelning i Degeberga, märkte de direkt att något inte var som det skulle. Efter att strömmen slagits på kände de en stickande lukt av bränd elektronik, samt att det hade börjar komma rök ur en del apparater. Med hjälp av felsökning av en elektriker kunde det konstateras att det via en defekt kabel (arrangörens kabel), som använts för att kunna dra fram ström till scenen, hade det gått ut 400 volt till strömuttagen på scenen.

När felet var åtgärdat, kunde Fernandoz dessvärre konstatera att två tredjedelar av deras musikutrustning hade förstörts. Man gjorde tappra försök att få igång högtalare och annat, men till slut var de tvungna att ge upp. Istället fick publiken på plats nöja sig med att dansa till Fernandoz via Spotify.
-Vi vill rikta ett stort tack till den underbara publiken och arrangören som hade full förståelse för att vi inte kunde genomföra kvällen, skriver bandet på sin Facebooksida.

Nu väntar ett stort jobb med att felsöka, reparera och byta ut den förstörda musikutrustningen.