Home | Nyheter | ”När sista dansen är slut” med Scotts

”När sista dansen är slut” med Scotts

Medlemmarna i Scotts fick frågan om de ville göra en låt till sista avsnittet av SVT’s humorserie ”Uti Bôgda”. Först ville produktionsteamet, Kass Humor, att bandet skulle göra BlackJacks klassiker Sista dansen från filmen BlackJack. Men Scotts tyckte att det skulle vara roligare med en nyskriven låt i samma anda, så det hela slutade med att bandet fick den specialskrivna låten När sista dansen är slut av Peter Åhs. Peter är låtskrivaren som dessutom har ett förflutet i bland annat Lotta Engbergs Orkester.

– Låten är egentligen för smörig för oss. Vårt sound är egentligen bra mycket mer modernt än När sista dansen är slut men vi tycker förbaskat mycket om den, för den flörtar verkligen med 90-talets dansbandsmusik på ett bra sätt, säger bandmedlemmen Claes Linder i ett pressmeddelande.

Låten avslutar hela succéserien när bygdens alla karaktärer åker till dansbanan för att dansa.

– Vi har fått otroligt många förfrågningar om vart man kan lyssna på låten. Vi hade inte tänkt att släppa den först, men nu gör vi det eftersom det är riktigt kul med den feedback vi fått kring alltihop. Att vi skulle spela ett ”klassiskt dansband” a’la 90-talet trodde vi inte för ett halvår sedan, men vi är det mer än gärna i denna störtsköna serie, avslutar Claes.