Home | Nyheter | Norsk artist gör succé med dansbandslåt

Norsk artist gör succé med dansbandslåt

Norska Kamferdrops gör succé i Sverige med ”Jag trodde änglarna fanns”. Foto: Erik Burås/Universal Music

Den 18 år gamla låten ”Jag trodde änglarna fanns” som Ole Ivars gjorde som duett tillsammans med Kikki Danielsson, har i år fått nytt liv tack vare den norska artisten Kamferdrops. Sedan den 12 maj har den nya versionen av låten spelats fler än 11 miljoner gånger på Spotify! Låten, som skrevs av William Kristoffersen i Ole Ivars, spelades in 1999 och blev en jättestor hitlåt i Norge. Sångtexten beskriver ett kärleksmöte, där den ena personen först anar att änglar bara finns i himmelen, men då denne möter sin kärlek, känns det som att träffa en ängel.

Den hemlighetsfulla norska artisten Kamferdrops vill vara anonym eftersom hon vill att musiken ska hamna i fokus – inte artisten. Hon har hunnit med att medverka i ”Sommarkrysset” i TV4 och flera liveframträdanden i sommar väntar.

Hennes re-make av ”Jag trodde änglarna fanns” i modern tropcial house-stil uppdaterar den 18 år gamla låten, som från början gavs ut som B-sida till Ole Ivars singel ”I mitt hjärta brinner lågan” (som även det var en duett med Kikki Danielsson). Låten har även funnis med på bl a Ole lvars abum ”I 2000” och Kikkis samlingsalbum ”I mitt hjärta”.

Den nya versionen av ”Jag trodde änglarna fanns” är mer populär i Sverige än i Norge. I skrivande stund ligger låten etta på Spotifys ”Topp 50 i Sverige”, en lista som uppdateras dagligen med de mest spelade låtarna just nu . I Norge ligger singeln på 32:e plats på samma topplista.

Har du missat låten? Hör den här: https://open.spotify.com/album/5EUJmddQzrWArF7xJnI5vT

Eller se videon här: https://www.youtube.com/watch?v=H9L1w3hwLOU