Home | Nyheter | Nu kommer Thoniez debutalbum

Nu kommer Thoniez debutalbum

Nu släpper Thoniez sitt efterlängtade debutalbum ”Ge kärleken en chans”. Skivan innehåller totalt 12 spår, varav 11 är helt nyskrivna låtar samt en är en cover av Barbados ”Cherry Baby”. Titelspåret är skrivet av bortgångna Maritha Johansson och Leif Melander. I övrigt innehåller skivan melodier från många välkända låtskrivare som exempelvis Thomas Berglund, Ulf Georgsson, Donald Laitila, Åsa Karlström och Haidi Krohn.

Thoniez har funnits sedan februari 2016 då de gjorde sin första spelningen i Karlskoga. Bandet Thoniez kom till när Tony Persson (basist i Extas) träffade Ralf Wennberg (sångare i Robins). Det visades sig nämligen att Robins var på väg att lägga ned sitt band samtidigt som det gick lite trögt för Extas. Slutsatsen blev att några ur Robins och Extas gick ihop och bildade en ny orkester som blev Thoniez. Utgångsorten är Skåpafors i Bengtsfors kommun i Dalsland.

– Vi är så glada att vi nu äntligen kommer att släppa vårt efterlängtande debutalbum. Skivan innehåller en blandning av låtar för att visa vår bredd, berättar Tony Persson för FÅR JAG LOV.

– Vi valde att spela in skivan hos Marcus Persson på CM Music i Skara. Han spelar in en hel del dansbandsplattor så valet var lätt.

Skivan släpps imorgon måndag den 9 oktober.