Home | Nyheter | Ny basist i Expanders

Ny basist i Expanders

expanders_nils_360-1

Expanders basist Mårten Sandkvist har efter 4,5 år beslutat sig för att lämna bandet och istället fokusera lite mer på sin familj som består av sambo och två små barn.

Han säger själv i ett pressmeddelande:
-Att spela musik är bland det roligaste jag vet, och att kunna göra det på heltid har varit som en dröm. Men allt har sin tid, och min tid i Expanders har kommit till en ända. Jag har faktiskt fått vädjanden att fortsätta spela kvar av vissa i publiken som kanske haft aningar om att jag kanske tänkt lämna bandet. Så pass påverkad av detta har jag blivit så jag kanske stannade kvar kanske nästan för länge i orkestern. Numer är mitt heltidsjobb mina barn, som kommer att så vara det en längre tid. Även musiker har rätt till att vara föräldralediga – framförallt tycker jag det är en skyldighet att vara en närvarande förälder till mina barn.

Den som tar över jobbet som basist i Expanders blir Nils Andersson (bilden). Nils har redan hunnit vikariera med bandet när Mårten varit ledig, så han vet vad han ger sig in på:
– Jag ser framemot att tillbringa många timmar på scenen och i bussen tillsammans med Jan-Åke, Philip och Björne. De är ju som bekant knäppa i skallen alla tre, men på det där härliga sättet. Självklart ska det bli kul att fortsätta träffa alla er dansare ute i landet också! Till sist vill jag önska Mårten all lycka med familjen.