Home | Nyheter | Ny CD med Jan Svensson

Ny CD med Jan Svensson

Jan Svensson "Österäng"Nu kommer uppföljaren till Jan Svenssons soloplatta ”Ännu en vacker dag” som släpptes förra året. Den nya skivan heter ”Österäng” och innehåller 17 spår. Även denna CD går i nostalgins tecken med flera kända melodier. Låtskrivare och textförfattare den här gången är både kända namn som Lasse Holm, Gert Lengstrand och Hasse Carlsson från Flamingokvintetten och mindre kända namn i låten Tänk om väggarna kunde tala.

Den låt från plattan som bär titelnamnet på skivan är spåret Österäng, skriven av Johan Fransson, känd låtskrivare både från dansbandet Date och från Melodifestivalen. Ett annat spår på plattan är Valentino, skriven av Lasse Holm och Gert Lengstrand. Den låg etta i 2 veckor på Svensktoppen med Streaplers på 70:talet och kommer nu i en ny fräsch version.

”Jan Svensson sjunger rent med mycket mjuk och behaglig röst som passar utmärkt till det material han valt” skrev vår skivrecensent Lasse Gurell i tidningen om hans förra skiva. Betyget blev då 4 av 5.

Jan Svensson gästar Hasse Andersson i P4 Göteborg den 30/8 mellan 1100-1200 för att prata om sin nya CD. Den 2 september släpps det nya albumet.