Home | Nyheter | Ny dansbana och fler dansband till Malung

Ny dansbana och fler dansband till Malung

Svenska Dansbandsveckan i Malung stärker sin position som världens största dansbandsvecka. Till sommaren 2009 kommer ytterligare en dansbana att byggas och 7 extra dansband spelar upp till dans. Det betyder att det kommer att vara 5 dansbanor och 61 dansband under Svenska Dansbandsveckan, 12-18 juli 2009.

Styrelsen för Svenska Dansbandsveckan i Malung har upplevt ett markant ökat intresse för svensk dansbandsmusik både från danspubliken som från media. Mycket tack vare de senaste årens ökade mediagenomslag med Dansbandskampen i SVT som höjdpunkt.

För att tillmötesgå detta ökande intresse byggs en ny provisorisk dansbana på Folkets Park Orrskogen i Malung. Det blir på den s.k. Skinnarspelsscenen som den provisoriska dansbanan kommer att byggas. Den nya dansbanan blir en ren gammeldansbana. Detta betyder att dansbana 4 som hittills varit en blandad dansbana med gammeldans och dansbandsmusik nu blir en dansbana med dansbandsmusik nonstopdans under 7 kvällar.

Med 5 dansbanor utökas också antal dansband från 54 till 61 under 7 danskvällar. De 7 nya dansbanden är band som kommer att spela på dansbana 4.

Med detta kommer Svenska Dansbandsveckan i Malung att erbjuda 5 dansbanor med olika inriktningar av dansbandsmusik. Bana 1 med mogen, bana 2 med blandad, bana 3 med modern, bana 4 med nya dansband och bana 5 med gammeldans. Dessutom finns ett discotält för i första hand den yngre danspubliken.

Svenska Dansbandsveckan i Malung är idag världens största dansbandsvecka med ca 40.000 besökare från hela Norden. Affärsidén är att ”erbjuda de bästa dansbanden och de bästa dansgolven i trivsam miljö”.