Home | Nyheter | Ny singel med Sven-Ingvars

Ny singel med Sven-Ingvars

Foto: Metronome/Warner Music Sweden AB

Sven-Ingvars håller på att göra sig redo för sommarens turné som startar den 29 juni i Vinslöv. Efter att bandets sångare och frontfigur Sven-Erik Magnusson gick bort i mars 2017, har sonen Oscar tagit hans plats för att ta bandet vidare. Nästan 20 år har gått sedan Sven-Ingvars senast spelade in ett helt nytt album, men igår släppte bandet den nya låten ”Du och jag”, som är en försmak på det kommande fullängdsalbumet som är tänkt att färdigställas hösten 2018.

”Du och jag” är ett av resultaten av inspelningar som inleddes i höstas med producenten Kristoffer Lundqvist i dennes studio i Skåne. Oscar och bandet satte då de första grunderna, dels för några helt nya låtar där ”Du och jag” är en av dessa, men även för ett knippe gömda och kanske till och med glömda guldkorn ur Sven-Ingvars djupa katalog av inspelningar.

– ”Du och jag” är en låt som handlar om den första kärleken, den när man tror att man ska vara tillsammans för alltid och bara vill fly från allt i vardagen. Jag vill inte kalla den pubertal, men jag vill på sätt och vis spegla lite av ungdomskärlekens eufori, när man naivt tror att man vet och kan allt, säger Oscar om det första smakprovet från inspelningarna.

För att ge låten en dimension till, bjöd man in Helena Josefsson att sjunga den tillsammans med Oscar, och med det förstärktes låten och dess mening. Oscar Magnusson återkommer ständigt till respekten för sin pappas och bandets musik under så många decennier. Han talar dedikerat om nystarten som ett sätt att inte vårda bara pappans livsverk utan även till delar en svensk kulturskatt.

– Pappa kommer att vara vår ledstjärna hur länge jag och bandet än håller på med detta. Jag vill ta arvet vidare på mitt sätt och säga: ”Tack för allt pappa!” Det är ju pappas livsverk man tar hand om på något sätt, och det gäller ju även för bandet. Och vårda ska vi göra med hjärta, känsla och noggrannhet.

Lyssna på nya singeln ”Du och jag” på Spotify:
https://open.spotify.com/track/3Px5lO3X1RCqxuzjetUirV?si=-U7MTaNBTmmIBFYQdb8Rtw