Home | Nyheter | Ny singel och nytt skivbolag för Sannex

Ny singel och nytt skivbolag för Sannex

Andreas Olsson, sångare i Sannex, på besök hos skivbolaget BMG i Nashville. Foto: Pressbild

Grammisbelönade Sannex har bytt skivbolag till BMG och blir därmed bolagets enda dansbandsartist. Det avslöjar vi i nya numret av FÅR JAG LOV som finns i butik 24 oktober. Sannex har blivit kontrakterade som band och sångaren Andreas Olsson har även kontrakt som låtskrivare.
– Vi är otroligt stolta över att berätta att vi skrivit på hos enorma BMG. Samma bolag som bland andra Per Gessle och Mando Diao ligger på, säger Andreas som även åkt till Nashville och fått möjlighet att skriva låtar med låtskrivarna som finns där.

Flera låtar är skrivna och en countryinfluerad platta ligger på ritbordet. FÅR JAG LOV kan nu också avslöja att det första smakprovet från Sannex hos BMG blir bandets personliga tolkning av låten ”Slå mig hårt i ansiktet”, som Thomas Stenström gav ut 2014 och fick en stor hit med.

Andreas Olsson berättar:
– När vi spelar live så får jag ibland ett ryck och skickar av de andra i bandet från scenen och så spelar jag och sjunger något som bara kommer spontant. Det brukar bli uppskattat men sällan har jag fått så mycket respons som när jag körde ”Slå mig hårt i ansiktet” i en lugn akustisk version och på skånska. Då tänkte jag: ”Den här måste vi spela in på vårt sätt och med mycket känsla”.

Låten släpps på Spotify den 27 oktober.