Home | Nyheter | Ny skiva och turné med Sven-Ingvars

Ny skiva och turné med Sven-Ingvars

Foto: Carl Thorborg

I höst beger sig Sven-Ingvars iväg på en stor turné och dessutom släpps bandets första album sedan Oscar Magnusson tog över rodret efter sin far Sven-Erik Magnusson, som avled 2017. Både skivan och konsertturnén heter ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt”. Titeln är en tydlig blinkning till sin egen historia och samtidigt en deklaration om att bandet lever.

Den 27 september släpps albumet och den 15 oktober är det sedan premiär på bandets nya föreställning på Cirkus Arena i Stockholm. Under konserten utforskar Sven-Ingvars både musikaliskt och visuellt sitt arv och roll i vår samtid. I framtidsvisioner och tillbakablickar möts publiken och bandet som så många gånger förr, i en smältdegel av glädje och sorg.

Sångaren Oscar Magnusson säger:
”Vi ska och kommer alltid stå stadigt med en fot i det som varit, men med den andra foten måste vi alltid ta ett kliv framåt annars stagnerar vi. Nu tar vi ett nytt steg mot att hitta vår framtida väg, där människor får mötas, glädjas, sjunga, minnas och skapa nya minnen tillsammans”.

Turnén besöker 20 konserthus och arenor runt om i landet.