Home | Nyheter | Nya band, nya medlemmar!

Nya band, nya medlemmar!

Det nya året har precis börjat och i samband med det händer det en del saker i dansbandsbranschen! Band får nya medlemmar och dessutom startas två stycken helt nya dansband upp!

Jianis Xouri, gitarrist i Callinaz, kommer att lämna bandet för att istället ersätta Fredrik Engdahl som slutat i Voize. Jianis börjar i sitt nya band i månadsskiftet mars/april och fram tills dess spelar Andreas Nycander i Voize. Vem som ersätter Jianis i Callinaz är ännu ej fastställt.

Joakim Matheson är ny keyboardist i jämtlandsbandet Umbrella. Han efterträder Linus Esander som slutade vid årsskiftet.

Sven Malmberg som spelar gitarr, saxofon och dragspel i Nordbergs lämnar bandet efter 20 år. Ersättare är ännu ej klar.

• Glennartz har en ny sångare från och med nu. Han heter Lukas Löfgren och gjorde sin premiär med bandet på nyårsafton.

Line Nilsson, Line & Grabbarna• Dansbandet Radio uppstod i ruinerna av Pure Divine som lades ner i våras. Bandet kommer nu att göra sin premiärspelning på Vintermaran i Härnösand den 8 februari då de delar scenen med Zlips och Voyage. Bandet består av Daniel Andersen (keyboard), Kristoffer Järleby (bas), Petter Järleby (trummor och sång), Joel Appel (gitarr) samt Karin Lundh (sång).

Line Nilsson (bilden till höger), sångerska i numera nedlagda Ezzex. startar ett nytt band: Line & Grabbarna. Med sig har hon Kent Notefors (gitarr), Peter Thörn (keyboards) och Ulf Sjöstedt (trummor). Skivinspelning pågår redan med Tobias Nyström (tidigare keyboardist i Wahlströms) vid mixerbordet.