Home | Nyheter | Nytt album med Martinez

Nytt album med Martinez

Idag släpper Martinez sitt nya album ”Favoriter” och ikväll är det skivrelease i Danshallen i Karlskoga. Mellan klockan 19-23 är det dans, men kommer du dit redan klockan 18 så kan du dels mingla med bandet och dels har du chansen att vinna en av fem skivor som lottas ut till de besökare som kommer dit tidigt.

Med cirka 170 spelningar per år runt om i Sverige har Martinez blivit ett dansband att räkna med. Bandet har en lång historia bakom sig i branschen och har varit med om både upp- och nedgångar genom åren. Men när andra har lagt ner sina instrument har de kämpat på och i dag är de ett av Sveriges populäraste dansband. Förra året vann Sandra Estberg Guldklaven för Årets sångerska.

– Det kändes helt otroligt, det visar att det vi gör uppskattas. Det lönar sig verkligen att vara ute och spela mycket och trots att vi gör cirka 170 spelningar varje år så har vi fortfarande lika roligt, säger Sandra.

Sångerskan Sandra Estberg fick i fjol Guldklaven i kategorin ”Årets Sångerska”.

– Det nya albumet är en blandning av de låtar som Sandra har sjungit sedan hon kom till Martinez 2012, berättar Danne Strandberg, som är trumslagare och kapellmästare. Vi har även tagit med några spår från vår slutsålda debutplatta ”Fram & Tillbaka” som även var Sandras första album tillsammans med oss. Dessutom har vi också spelat in en del nytt material, tre originalspår och två covers.

Han berättar att Martinez framgångskoncept är deras svängiga och dansvänliga låtar med en touch av 60-tal mixat med ett modernt sound.
– Vi lyssnar också väldigt mycket på våra fans, det är de som bär upp oss och kommer på våra spelningar. För oss är det viktigt att man direkt ska kunna höra att det är Martinez. Vår identitet är otroligt viktig. När man lägger till Sandras fantastiska scennärvaro och röst så är vi otroligt starka tillsammans, fortsätter Danne.

Sandra Estberg håller med och säger att det bästa som finns är att stå på scen tillsammans med bandet och att möta publiken.
– Jag tror att man kommer långt om man bara är den man är och bjuder på sig själv. Jag älskar verkligen att vara ute och sjunga. Jag tycker att jag har världens bästa jobb. Det ska bli otroligt roligt att få ge sig ut på vägarna och spela låtarna från vårt nya album.

Förutom Danne och Sandra består Martinez av Tommy Bengtsson, som spelar gitarr och sjunger, och som har en lång dansbandskarriär bakom sig, i band som Sound Stars, Dansbolaget, Okej, Boogart och Jive. Det senaste tillskottet i bandet är keyboardisten Jonas Nordqvist som förutom att spela på sina synthar även kan hantera elgitarr, banjo, mandolin, lap steel och elbas.