Home | Nyheter | Nytt rekord för Svenska Dansbandsveckan

Nytt rekord för Svenska Dansbandsveckan

Svenska Dansbandsveckan i Malung slog återigen nytt publikrekord med 41.238 besökare, en ökning med 1 368 jämfört med 2009 (+3%) och stärker därmed sin position som världens största dansbandsarrangemang och Sveriges dansbandshuvudstad! Publiksnittet per kväll låg på 5 891 besökare.

Den främsta orsaken till det nya publikrekordet tros vara att arrangörerna fokuserar på att vara bäst på dans, med de bästa dansgolven och de bästa dansbanden. Detta ger nöjda dansgäster som återkommer – år efter år! Ytterligare en framgångsfaktor är den unika mixen av underhållning under Svenska Dansbandsveckan, med gratis underhållning dagtid i Grönlandsparken (stadsparken) i Malung och dans till 68 dansband på 5 dansbanor under tak på Folkets Park Orrskogen på kvällen. Fler yngre människor dansar i Malung. En förklaring torde vara det ökade genomslaget i främst TV, tack vare bl a Dansbandskampen som har gjort att fler yngre människor dansar idag. Den mediala bevakningen av Svenska Dansbandsveckan har i år varit extra stor. Över 100 ackrediterade journalister har funnits på plats i Malung.

Onsdagskvällen (21/7) blev den bästa någonsin för Svenska Dansbandsveckan med 7.988 besökare. Ordningen under årets Dansbandsvecka har varit mycket bra – som vanligt. Trots den mängd med människor som besökt Malung under Svenska Dansbandsveckan har det varit få ingripanden.

Nytt rekord har även slagits när det gäller antal husvagnar och husbilar i Malung. Uppskattningsvis mellan 2 500 – 3 000 ekipage har funnits i Malung under Svenska Dansbandsveckan 2010.