Home | Nyheter | Patrik blir ny sångare i Xplays

Patrik blir ny sångare i Xplays

Ny sångare i Xplays, efter att Kevin Lehnberg lämnat bandet, blir Patrik Rasmussen. Patrik var en gång i tiden en av deltagarna i första säsongen av reality-tv-serien Fame Factory där han i finalen kom tvåa efter Magnus Bäcklund. Därefter var han under en period sångare i Date, bland annat då bandet deltog i Melodifestivalen. Han har även varit med som körsångare i Melodifestivalen, jobbat på Wallmans Salonger och dessutom medverkat i ett par större musikaler.

Xplays bildades 2010, men karriären för bandet tog riktig fart först när sångaren Kevin Lehnberg började sjunga i bandet hösten 2016. Efter det har Xplays fått priset som Årets komet på Guldklavengalan 2019 och även en nominering inför Manifestgalan 2020.
– När Kevin valde att sluta satte vi oss ner och funderade på hur vi skulle gå vidare med bandet. Vi visste att vi med Kevin haft en riktigt karismatisk sångare med en egen identitet som är så viktig i vår bransch, säger trummisen Thomas ”Massi” Karlsson.
– Vi insåg snabbt att vi var i behov av en minst lika duktig sångare och frontperson. Vår ambition har alltid varit att titta framåt och hela tiden bli ännu starkare.

Många sökte jobbet och det blev ett digert arbete för bandet att gå igenom alla.
– Vi har haft sångare i studion som fått lägga sång på våra låtar så vi får höra hur vårt sound skulle bli med dessa sångare. Så vi har verkligen gått in för det. Och till slut föll allt på sin plats…

Snart släpper Xplays en ny singel och bandet gör inget annat än att längtar att få komma ut och spela igen.