Home | Nyheter | Per Lundgrens återuppstår

Per Lundgrens återuppstår

Per Lundgrens 2018, bakre raden från vänster: Krister Viklander, Tony Ljungström, Torbjörn Eriksson, Magnus Liljeby. Främre raden från vänster: Per Lundgren, Lars Sjölund. Foto: Privat

Dansbandet Per Lundgrens var stora i framförallt Norrland på 80-talet. Stommen av bandet omvandlades sedan till dansbandet BlackJack efter succén med Colin Nutleys film med samma namn från 1990. Nu står det klart att Per Lundgrens gör comeback och kommer att spela ihop igen.

Per Lundgrens, med medlemmar från Sundsvall och Härnösand, slutade 1991 men i samband med att det i januari är 40 år sedan starten återförenas originalmedlemmarna och gör en spelning på klassiska Aveny i Sundsvall på trettondagen.

För många är Per Lundgrens kända som ”bandet som blev BlackJack”. Sångaren Tony Ljungström spelade rollen som sångare i filmbandet BlackJack. När tre av medlemmarna bestämde sig för att lägga av valde de tre kvarvarande att byta namn till BlackJack som sedan dess varit ett av landets mest populära dansband. Detta inte minst tack vare låten ”Inget stoppar oss nu” som väl knappast undgått någon. Melodin fanns dock på Per Lundgrens repertoar redan innan filmen släpptes och kommer självklart att spelas även på Aveny.

FÅR JAG LOV frågar Per Lundgren om det är en engångsföreteelse att de spelar ihop igen på trettondagen på Aveny?

– Nej, faktiskt inte. När vi har repat har vi upptäckt hur vansinnigt kul det är att spela ihop igen. Så vi satsar på att göra flera spelningar under 2018.

– Det gäller bara att få ihop det så att alla i bandet kan ställa upp. Tony showar ju numera med gruppen Småstadsliv. Och Torbjörn spelar ju i Jive så han måste vara spelledig för att det ska funka.

Per Lundgrens var aktiva mellan 1978 och 1991. Och återuppstår alltså under 2018, och kanske längre …