Home | Nyheter | Peter i Larz-Kristerz tävlar i Stjärnornas Stjärna!

Peter i Larz-Kristerz tävlar i Stjärnornas Stjärna!

Alla deltagare i Stjärnornas Stjärna 2019. Foto: Linus Hallsenius/TV4

16 mars är det dags för säsong 2 av TV4:s stora direktsända lördagsunderhållning ”Stjärnornas Stjärna”. En av de tävlande är Peter Larsson, sångare i Larz-Kristerz! Och en av genrerna som de tävlande får prova på är just – dansband!

I Stjärnornas stjärna gör etablerade artister upp i en ny musikgenre varje vecka. De tar sig an kända hits från helt andra musikstilar än vad de är vana vid. Tittarna avgör vem som gör det bäst och vem som i slutet av säsongen koras till Stjärnornas stjärna. Förra säsongen vann Arvingarnas Casper Janebrink, efter en rysarfinal mot Ola Salo. Ska det bli en dansbandsvinst även i år?

Denna säsong tävlar: Peter Larsson i Larz-Kristerz, Plura, Shirley Clamp, Mariette, Jakob Samuel, Andreas Weise, Renaida och Andreas Lundstedt. Programledare är även denna säsong är Petra Mede. I expertpanelen sitter musikjournalisten Jan Gradvall även i år, nu med sällskap av Kishti Tomita. De kommer att ge tittarna och de tävlande insikter i genrens historia, vilka sångmässiga utmaningar som genren präglas av, samt ge feedback på artisternas framträdanden. Varje vecka gästas programmet även av en genreexpert som coachar och peppar artisterna genom sina utmaningar.

I första programmet denna säsong ska artisterna utmanas i klassiska hårdrockshits, med tyngdpunkt i 80-talet. Därefter kan tittarna se fram emot lördagar med bland annat opera, hip hop, latin och – kanske en stor fördel för Peter – svenskt dansbandstema!