Home | Nyheter | Polisjakt efter stulen turnébuss

Polisjakt efter stulen turnébuss

kindbergs-buss1

Såhär ser bussen ut efter tjuvarnas framfart under morgonen. Foto: Kindbergs

Under natten mot måndag har två män gjort inbrott i Lidköpings Folkets Park. Kindbergs hade sin turnébuss uppställd där – låst innanför grindarna. De två männen fick sedan för sig att fly med bussen, fullastad med öl från parkens förråd samt en bärbar dator och en båtmotor. De rammade de låsta grindarna och körde genom Lidköping mot Vara.

Polisen larmades och det blev polisjakt med flera polisbilar. Polisen lägger ut en spikmatta för att stoppa förövarna men de kör vidare på enbart fälgarna innan de tappar kontrollen och kanar ner i diket med bussen. Då kan polisen gripa de två männen.

kindbergs-buss2

Det stinker av öl inuti bussen efter alla ölflaskor som har krossats. Foto: Kindbergs

Fronten på bussen är skadad, flera av rutorna är sönderslagna och inuti bussen är det fullt med trasiga ölflaskor och glassplitter. En av bandets fåtöljer och flera andra saker är utkastade under färden mot de efterföljande polisbilarna. Eftersom tjuvarna körde på fälgarna den sista biten är framdäcken borta, dessutom finns en lång repa på bussens ena sida. Den musikutrustning som fanns i bussen verkar dock ha klarat sig utan skador.

Nu väntar utvärdering för att se om det går att rädda Kindbergs buss. Till den kommande helgen har Kindbergs lovat att hitta ett annat fordon för att kunna spela i Skara och Karlstad som planerat.