Home | Nyheter | Premiär för Eva Lindes Orkester

Premiär för Eva Lindes Orkester

Från och med januari i år drar ett nytt band igång sin verksamhet. Det nya bandet heter Eva Lindes Orkester som har utgångsorten Hörby i Skåne.

– Inom kort släpper vi vår första skiva, en CD-singel med två rykande färska låtar från två välkända skånska låtskrivare, nämligen Mats Larsson från Höör och Agneta Mårtensson från Helsingborg. Det här samarbetet känns verkligen bra inför vår debut, säger Eva Linde (bilden).

Skivan har arrangerats och producerats av Tobias ”Tobbe” Nyström, känd sångare och keyboardist i numera nedlagda Wahlströms.
– Den här skivan är i första hand till för att marknadsföra oss gentemot dansarrangörer runt om i Sverige. Men vi hoppas naturligtvis att den kommer att spelas lite här och där i etern också, samt i mångas CD-spelare, fortsätter Eva.

Eva Lindes orkester består av Eva Linde (sång), Peter Malmqvist (keyboard, dragspel och sång), Michael Lindberg (saxofon, gitarr och sång), Magnus Svensson (bas och sång) och Jonathan Rasmusson Nöjd (trummor och sång). Peter, Michael och Magnus har ett gemensamt förflutet i Hectors orkester från Norrköping, Peter har tidigare medverkat i Franzéns och det som idag är Cavalkad.

Eva Linde tävlade som ung i talangtävlingar och har sjungit på fritiden i olika konstellationer och genrer under åren. När hon och Peter Malmqvist träffades för snart fem år sedan tyckte Eva att det kändes naturligt att prova på dansmusik eftersom Peter haft det som både hobby och yrke sedan 1975.

– Musiken vi spelar är en medryckande och igenkännande mogen dansmusik av hög kvalité och med ett glatt och trevligt framförande. Vi tror på glädjen och enkelheten i musiken som ett framgångskoncept, publiken ska helt enkelt känna det vi känner, avslutar Eva.