Home | Nyheter | Premiär för nya P4 Dans!

Premiär för nya P4 Dans!

Thomas Deutgen gör sitt sista P4 Dans på söndag. Därefter får programmet en ny värd varje vecka. Henrik Sethsson, Maria Persson, Sandra Estberg och Tony Irving är de första programvärdarna.

På söndag den 15 mars gör Thomas Deutgen sitt 532:a program av P4 Dans – som också blir hans sista. Något som FÅR JAG LOV berättade om redan i december. P4 Dans kommer dock att finnas kvar, fast med en ny kostym på sig.
– Thomas har gjort ett fantastiskt program som fått en stor och trogen publik. Men efter 11 år med ungefär samma programutformning tycker vi att det är dags att förnya programmet och få fler röster att höras, säger Dan Granlund, kanalansvarig för P4 på Sveriges Radio.

Söndagen den 22 mars sänds första programmet av ett omgjort P4 Dans som kommer att ha en ny programvärd varje vecka. Sandra Estberg (Martinez), Henrik Sethsson (Casanovas), Maria Persson (Blender) och dansprofilen Tony Irving är några av profilerna som ska leda programmet under våren. Sandra är först ut och hon kommer att bjuda med lyssnarna på en dansbandskryssning. Vi får hänga med in i hytten, upp på scenen och ut på soldäck. Samtidigt som hon delar med sig av sitt liv och sin favoritmusik.

Gästerna gör sina egna program i sin egen stil och väljer musiken som ska spelas i programmen. De kommer att dela med sig av sitt liv och bjuder lyssnarna på sina favoritlåtar.
– Vi kommer att få lära känna Sveriges dansprofiler ännu bättre när de berättar om sitt liv och sitt jobb. Musikaliskt blir det precis lika mycket dansbandsmusik som tidigare, säger Göran Hedemalm producent för P4 Dans.

Den 29 mars tar Henrik Sethsson med lyssnaren in i studion där han skapar musik för sitt dansband Casanovas, men också musik som gjort att han tävlat 13 gånger i Melodifestivalen för fyra länder, som låtskrivare och producent.

Maria Persson har ju de senaste fyra åren utsetts till Årets dansbandssångerska och vunnit fyra Guldklavar. Den 5 april bjuder hon in lyssnarna till Blenders turnébuss för att visa sin arbetsvardag. Let´s dance-profilen Tony Irving bjuder upp till dans på sitt favoritdansställe hemma i Norrtälje den 12 april.

P4 Dans sänds i P4 på söndagar kl 19.30 och i appen Sveriges Radio Play.