Home | Nyheter | Publikrekord på Jan-Åkes sista spelning

Publikrekord på Jan-Åkes sista spelning

Lördagen den 16 februari gjorde Jan-Åke Glavén sin sista spelning med Expanders, efter ungefär 30 års turnerande, för att istället kunna tillbringa mer tid tillsammans med sin familj. På Parken i Gävle hade det dukats upp till middag för omkring 350 gäster som köpt en helkvällsbiljett till den sista spelning, vilket innefattade fördrink, trubadurer, middag, känslofyllda tal, roliga videoklipp, hälsningar och presenter från kollegor i branschen och andra skojigheter. Leif Wibron och Carina Kåla var konferencierer och höll i trådarna så att allt fungerade som det skulle under kvällen.

Även Jan-Åke, som opassande nog hade drabbats av långdragen hosta och näst intill tappat rösten lagom till avslutningskvällen, höll ett känslosamt tal, som slutade i stående ovationer och applåder från gästerna.

När själva danskvällen skulle starta vid 21-tiden stod Jan-Åke Glavén på scenen för sista gången med Expanders. Han spelade och sjöng allt vad han kunde, trots sin hesa röst och lovade att:
– Det lilla som finns kvar, det ska ut ikväll!

Efter att Expanders vid 23-tiden avslutade med Jan-Åkes paradnummer ”Still got the blues” bjöd han ensam på ett instrumentalt stycke på sin gitarr, innan han klev av scenen. Applåderna haglade. Efter pausen presenterade Jan-Åke med värme och känsla sin efterträdare – Jonas Hedlund.

Den nya gitarristen Jonas Hedlund presenteras av Jan-Åke.

Jonas spelade och sjöng sedan under den resterande tiden av kvällen och blev varmt välkomnad av dansgästerna. Själv fick Jan-Åke ta plats på ett speciellt avsett podie mittemot scenen (kallat ”Jan-Åkes corner”), där han under den återstående tiden av kvällen fick njuta av musiken och få en pratstund och kramas med besökarna.

Totalt kom 750 personer till Parken i Gävle denna kväll, vilket ska vara rekord för ett (1) band på en kväll.

Besök vår Facebooksida för att se en massa foton från kvällen: facebook.com/farjaglov 

Text: Kent Jonsson
Foto: Sandra Hansson / Sandras Design Studio