Home | Nyheter | Rockabilly under Dansbandsveckan i Malung

Rockabilly under Dansbandsveckan i Malung

Foto: Mikael Grahn/Grahnfoto.se

Dansbandsveckan i Malung låter genren rockabilly få större plats under sommarens dansvecka då flera rockabillyband kommer att spela under danskvällarna. The Playtones (bilden) är först ut på måndagen, därefter följer TT Grace, The Happy Ones, Blixterz och The Hub Caps.
– Vi vill utveckla vår vecka med nya dans- och musikstilar, säger Åsa Hedlöf på Dansbandsveckan. Vi hoppas kunna locka hit nya besökare med att utöka musikutbudet och gillar man dansband är inte steget långt till rockabilly.

Rockabillyn slog igenom under 1950-talet. Musiken är en blandning av rock’n’roll och country (-billy syftar på hillbilly). Kontrabas, gitarr och trummor är den klassiska sättningen. I Sverige har rockabilly under många år varit en egen kultur. Typiska kläder är uppvikta jeans, skinnjackor och vippiga kjolar.

– Swing är en populär dansstil som lockar många idag och den typen av dans passar perfekt att dansa till rockabillymusiken. Sedan är det ett bra komplement till de danser vi har i dag som gammeldans, foxtrot och bugg, säger Åsa Hedlöf.