Home | Nyheter | Rolf efterlyser sina räddare!

Rolf efterlyser sina räddare!

Rolf Petterson från Helsingborg har dansat sedan han var 19 år. Nu är han 63 och i somras besökte han som vanligt Svenska Dansbandsveckan i Malung. Sista kvällen gick han ut en sväng och när han stod och pratade med en bekant, mellan dansbana ett och två, segnade han plötsligt ner. Han hade fått hjärtstillestånd.

– Jag kände ingen förvarning alls, säger Rolf som därefter inte minns någonting på flera dagar.

– Men det har talats om för mig att minst tre, kanske fem, personer rusade fram till mig och satte igång med hjärtmassage. De måste ha varit sjukvårdskunniga för de höll liv i mig i 20 minuter, fram till ambulansen kom och hade med sig defibrillator, och de knäckte inte ett enda revben vilket är vanligt annars.

Rolf fördes till Mora lasarett och flögs efter några dagar till Helsingborgs sjukhus. Efter några veckor opererades han i Lund och har nu en ICD, en defibrillator inopererad.

– Jag opererades på onsdagen, kom hem på torsdagen och var i Hasslarpsparken och dansade på söndagen, berättar Rolf som nu dansar för fullt igen, vilket är ungefär fyra gånger i veckan.

– Jag har försökt spåra personerna som hjälpte mig i Malung, men inte lyckats. Nu står mitt hopp till FÅR JAG LOV som jag vet många läser som är på Dansbandsveckan. Det kan ju vara kul för de som hjälpte mig att få veta hur bra det gick. Men framförallt vill jag komma i kontakt med dem och tacka.

Du som vet något om Rolfs räddare, kontakta FÅR JAG LOVs chefredaktör Diana Thylin, antingen via telefon 0708 336075, eller via mejl: diana.thylin@egmont.se