Home | Nyheter | Roxie tackar för sig

Roxie tackar för sig

roxie_550
Efter 32 år på dansbanorna har det finlandssvenska dansbandet Roxie beslutat sig för att lägga ner orkestern. År 1983 bildades bandet i Lotlax Vörå i Österbotten som har varit hemort sedan dess. Till dagens datum har medlemmarna bestått av Stefan Skata, Roland Skata, Tom Brors, Per-Erik Krooks och Hasse Bergström. Alla förutom Hasse, som ersatte Rolf Krooks år 2003, har varit med från starten. Första åren var dock antalet musikanter sex stycken. Den sjätte medlemmen var då Greger Lindell.

Orkestern har gjort sju studioinspelningar. Medlemmarna hälsar att musiken delvis fortsätter i annan form, för tillfället med Stefan och Roland i Vörå Spelmansklubb, Hasse med Silver Beatles och Per-Erik är med i Årets Stora Julkonsert som turnerar både i Finland och Sverige samt som ljudtekniker.

Bandet konstaterar att ”allt har sin tid” och att det nu finns många nya dansband som för dansens toner vidare. I Österbotten finns i nuläget ett 40-tal aktiva dansband. Logdansen på hemmaplanen för ett par veckor sedan var bandets sista framträdande.
– Vi sänder ett varmt tack till publik och arrangörer för alla trevliga minnen vi fått uppleva, hälsar Roxie.