Home | Nyheter | Sångkurs med Erica under Dansbandsveckan

Sångkurs med Erica under Dansbandsveckan

EricaSjostrom_Sangskola

Foto: Kent Jonsson

Guldklavenominerade sångerskan Erica Sjöström i Drifters (bilden) kommer under Dansbandsveckan i Malung 2016 genomföra en sångskola. Dansbandsveckan har redan nu dansskola med Tony Irving och nu tas steget vidare på detta sätt.

– Det blir både dansbandslåtar och annat under kursen, säger Erica Sjöström, som tillsammans med Carina Malmén från Malung leder sångskolan.

Det blir en tre timmar lång workshop för den som gillar att sjunga och som på ett roligt och givande sätt vill lära sig mer om allt från andning och hållning till sång- och mikrofonteknik.

– Framförallt handlar det om att ha en bra sångteknik. Som dansbandssångare handlar det ju om långa spelningar så det gäller att kunna sångtekniken ordentligt, fortsätter Erica Sjöström.

Kursen arrangeras i Centralskolans musiksal måndag den 18/7 och onsdag den 20/7 (två gånger varje dag) och för de deltagare som vill och kan finns sedan möjligheten att få sjunga tillsammans med Erica och Drifters på Grönlandsscenen i Malung torsdag den 21/7.

Erica är utbildad musiklärare och sångpedagog och när hon inte står på scenen med Drifters leder hon Studio Voice i Lidköping och undervisar i sång. Erica har även ett förflutet som musikalartist.

Är du intresserad av att deltaga? Besök Ericas sångskola på Facebook.

Vid årets Guldklavengala är Erica Sjöström nominerad som Årets Sångerska, Drifters har en nominering i kategorin Årets Album och dessutom är titelspåret Vår egen väg från albumet med samma namn nominerat som Årets Låt.