Home | Nyheter | Sannex: ”Det var fullkomligt fantastiskt!”

Sannex: ”Det var fullkomligt fantastiskt!”

Sannex med Sanna Nielsen efter tv-sändningen av ”Allsång på Skansen”. Foto: Privat

På tisdagkvällen medverkade Sannex som sommarens enda dansband i Allsång på Skansen i SVT. De framförde dels Heartaches & highways som nyligen vann Guldklaven som Årets låt, Låtsas som att det regnar samt allsången Var ska vi sova inatt. På eftersändningen i SVT Play spelade de Faller. I programmet medverkade även Pernilla Wahlgren, Amanda Ginsburg, Kaliffa och Magnus Carlsson (f.d. Barbados). Dessutom hyllades snart 90-årige Lasse Lönndahl som satt i publiken.

FÅR JAG LOV fick en pratstund med Sannex sångare Andreas Olsson direkt efter programmet.

– Det var overkligt, fullkomligt fantastiskt, och alldeles alldeles underbart! utbrister han.
– Att få spela på Sollidens scen och titta ut över Stockholm, alla flaggor och galet mycket folk som var på plats, det var stort. Allsång på Skansen har länge varit en av mina två högsta drömmar, den andra är Melodifestivalen.

Någon nervositet kände inte Andreas av inför framträdandena på Solliden.
– Jag hade en himla bra känsla hela dagen, det var jäkla härligt, alla är proffs här på plats, och vi spelade på våra egna grejer och hade även en egen ljudtekniker med. På så sätt kunde jag verkligen insupa stämningen där på scenen när vi spelade.

Mikael Norsten, bandets trummis, är dessutom en stor beundrare av Allsång på Skansen, så för honom var det extra stort, kanske speciellt att stå på scenen och sjunga Stockholm i mitt hjärta i slutet av programmet.

Både innan och efter tv-sändningen möts artisterna bakom scenen, och Andreas uppskattade verkligen stämningen där.
– Alla var fulla av energi och peppade varandra. Jag och Sanna Nielsen har dessutom gått på samma musikgymnasium i Malmö, så vi har träffats i replokaler tidigt i karriären.

Men någon festkväll blir det inte för Sannex. Dansbandet spelar redan imorgon, onsdag 25 juli, på Gussjönoret utanför Härnösand. Så efter att ha packat in instrumenten i turnébussen blir det en rullande natt på motorväg.
– Men vi har en chaufför med oss, så vi ska faktiskt öppna en flaska skumpa i bussen och fira, avslutar Andreas, glad och stolt över ett lyckat framträdande från Skansen.

Missade du tv-programmet? Se det på SVT Play här.