Home | Nyheter | Sex dansband spelar på digital dansbandsvecka

Sex dansband spelar på digital dansbandsvecka


Det blir ju ingen Dansbandsvecka i Malung i sommar. Men istället satsar Svenska Dansbandsveckan, precis som förra sommaren, på en digital dansbandsvecka. På kvällarna bjöds tittarna på intervjuer, tävlingar, digital danskurs och givetvis en hel del dansbandsmusik, allt förmedlat av Mats Ingels som var programledare. Det blev dock inte så mycket livemusik. Det enda dansband som spelade live under Dansbandsveckan då var Ankies från Borlänge som medverkade i lördagens sändning. Då fick tittarna se tillbakablickar och guldkorn från både Folkets Park Orrskogen  och programmet från Scenen i Grönlandsparken under de 34 år som Dansbandsveckan genomförts. Även klipp från Guldklavens 20 år visades. Det blev också auktion på dansbandsprylar, intervjuer och andra dansrelaterade reportage den kvällen.

I år spelar inte mindre än sex dansband live under den digitala dansbandsveckan. Spelningarna kommer sändas live på Dansbandsveckans Facebooksida och dessutom släpps några biljetter för en sittande publik på plats i Malung.
– I år bjuder vi på två stora nyheter. Det kommer att vara sex olika dansband som spelar live från dansbana 2 på Folkets Park Orrskogen i Malung. Dessutom kommer ett fåtal exklusiva matbiljetter att säljas till en sittande publik som får uppleva sändningarna live på plats, säger Lars Bälter, marknadsansvarig på Dansbandsveckan.

De dansband som kommer att medverka och spela live från dansbana 2 är:
Måndag 19/7: Streaplers
Tisdag 20/7: Donnez
Onsdag 21/7: Blender
Torsdag 22/7: Martinez
Fredag 23/7: Callinaz
Lördag 24/7: Sannex

Digitala Dansbandsveckan live kommer att sändas på Dansbandsveckans Facebooksida mellan kl. 19.00-21.00. Av sändningens två timmar kommer mer än 1,5 timme att bestå av en bred repertoar från respektive dansband med många härliga dansbandslåtar.
– Vi är så glada för att de här folkkära dansbanden kommer och spelar i Malung i sommar. Även om det inte blir någon traditionell dansbandsvecka i år på grund av pandemin kommer vi kunna bjuda på fantastisk dansbandsmusik, både live och digitalt, säger Lars Bälter, marknadsansvarig på Dansbandsveckan.

200 biljetter per kväll kommer att säljas. Fler biljetter kan inte säljas med nuvarande regler kring avstånden mellan borden. Biljetterna kommer att börja säljas på dansbandsveckan.se måndagen den 7 juni kl 13.
– Det är först till kvarn som gäller! Men för alla andra kan konserterna upplevas hemifrån. Vi ser fram emot några riktigt härliga dansbandskvällar med några av Sveriges största dansband, säger Lars Bälter.