Home | Nyheter | Sex dansbandssångare gör låt tillsammans

Sex dansbandssångare gör låt tillsammans

Idag den 17 juni släpps låten Så här vill jag leva. Det är sex sångare som har ett förflutet, eller spelar i olika dansband, som sjunger låten tillsammans. Låten är en del av projektet Dansband Blekinge som är ett samarbete mellan Musik i Blekinge, Blekinge museum och Blekingearkivet. Projektet ska bland annat mynna ut i en utställning på Blekinge museum om dansband i Blekinge. Sångarna, producenten, musikerna och låtskrivaren har alla en anknytning till Blekinge.

Låten är skriven av Martina Karlsson till utställningen. Den handlar om musikerlivet och kärleken till musiken och publiken. Martina Karlsson har tidigare skrivit låtar till olika band som Lasse Stefanz, Wizex, Helene & Gänget, Martinez och The Playtones. Hon fick idén till låten när hon läste om utställningen.

Sångarna spelar, eller har spelat, i olika dansband och de har alla anknytning till Blekinge. De som sjunger är Thomas Lindberg (Wizex), Ulf Lundh (fd Contrazt), Lena Ström (fd CC &Lee), Jens U Nilsson (fd Skyline, Dansantz), Annelie Leopold (fd Lallas, Blommans) och låtskrivaren Martina Karlsson (fd Tickis). Gitarr spelar Mikael Strömqvist (fd Donnez). Johan Harding (Coola Killar) spelar övriga instrument och är producent.

Idag släpps låten på Spotify och andra plattformar. Dessutom släpps en video på Musik i Blekinges egen Youtube-kanal: https://www.youtube.com/watch?v=IpKfLC3nSzw