Home | Nyheter | Shine är tillbaka efter sin timeout

Shine är tillbaka efter sin timeout

Så här ser ”nya” Shine ut. Från vänster: Daniel Birath, Daniel Andersen, Jessica Andersson och Marcus Berggren. Foto: Anna Karin Köhler

Shine debuterade sommaren 2017 efter månader av förberedelser. Efter en omtumlande tid med bland annat sjukskrivningar, tog man sedan en timeout hösten 2018. I höstas bröt Shine tystnaden då de medverkade under Novemberforum på Furuparken i Östersund. Där presenterades det nya bandet som kommer att bege sig ut på dansbanorna under 2020.

Foto: Anna Karin Köhler

– Planen är att vi ska vara ett deltidsband, åtminstone till en början, säger sångerskan Jessica Andersson till FÅR JAG LOV.

– Med tanke på de erfarenheter som ledde fram till vår timeout, vill vi kunna garantera en leveranssäkerhet. Vi vill att arrangörer och bokare ska veta att vi har tänkt igenom det här. Vi vet också att vi behöver börja lite försiktigt för att sedan se vart det leder, berättar Jessica.

Sångerskan Jessica Andersson och keyboardisten Daniel Andersen är med sedan tidigare. De nya medlemmarna heter Marcus Berggren och Daniel Birath, som spelar trummor respektive gitarr. Marcus har tidigare spelat allt från rock, pop och blues till storband, symfoniorkester och militärmusik. Dock mestadels i folkrockbandet DSH5, ett band som även har kompat artister som Per Persson (Perssons Pack), Karin Wistrand och Mats Westling. Daniel Birath har spelat i rockband men även som trubadur i både Sverige och Norge.

Shine gör sin comeback nu i mars och har flera spännande spelningar att se framemot. Bland annat kommer de att spela under Dansbandsveckan i Malung i sommar.