Home | Nyheter | Shine – ett nytt modernt dansband

Shine – ett nytt modernt dansband

Det nya moderna dansbandet Shine gör sin premiär sommaren 2017. Foto: Sonia Jansson

FÅR JAG LOV kan idag avslöja att ett nytt modernt dansband gör premiär i sommar. Bandet heter Shine och består av fem musiker med mångårig rutin av musicerande och turnerande som alla strävar mot samma mål, dvs att locka ut dansglada musikälskare till dansbanorna. Musikaliskt kommer det att bli modern dansmusik med inslag av rock och country. Örebro blir bandets utgångsort och där i staden har bandet under vintern produktionsrepeterat i Brunnsparken.

Embryot till Shine uppstod en kväll i juli 2016 under Dansbandsveckan i Malung. ”Det är dags att skapa och etablera ett nytt modernt dansband där kvalitet och musikalisk glädje får stå i fokus”, resonerade Marcus Persson, Daniel Andersen och Lasse Strand. Alla är tidigare medlemmar i dansband, bland annat Pure Divine och Surround. Sedan dess har det planerats, formulerats och projekterats. Bandet blev komplett efter möte med sångerskan Jessica Andersson Hyvärinen samt gitarristen Peter Enström. Båda har, liksom de övriga i bandet, stor genrebredd och branschvana.

Klicka här för att lyssna på Shine’s debutsingel!

Ett samarbete med välbekante Henrik Sethsson (Casanovas) har inletts och det har resulterat i bandets första singel, ”Du kan locka mig i fällan”, producerad av Sethsson som även skrivit låten tillsammans med Andreas Åhlin. Den släpps på Spotify idag genom Ateniza Records och du kan lyssna på den genom att klicka på omslagsbilden till höger.

– Det ska bli jättekul att få hoppa på det här tåget med detta underbara gäng och se vart det bär, säger sångerskan Jessica Andersson Hyvärinen till FÅR JAG LOV.

Jessica startade sin sångkarriär som 3-åring, i blöja och med hårborsten som mikrofon. Sedan dess har det varit många olika projekt och upptåg. Bland annat som solist i gospelkör, skönsång i kyrkor och som sångerska i norska trion Express samt skånska Canyons. Hon är född och uppvuxen i Hällefors men bor numera i Vålberg strax utanför Karlstad.
–  Vi hoppas förstås att fler och fler tar sig ut för att dansa. Eller ja, för att lyssna också, avslutar hon.

Trumslagaren Marcus Persson är född och uppvuxen i Skåne men bor numera tillsammans med fru och barn i Kumla. Han var med och startade Divine 2007 som sedan blev Pure Divine under bandets medverkan i SVT:s Dansbandskampen.

I Pure Divine spelade även Daniel Andersen. Daniel är keyboardisten som har musicerat och varit verksam i den moderna dansbandsbranschen i 20-talet år och den som har stenkoll på allt som gäller bandets datorer och övrig teknik.

Peter Enström bor med fru och barn strax utanför Borlänge i Dalarna. Han har spelat gitarr sedan barnsben och har musicerat med olika konstellationer av lokala band i Dalarna, senast med dansbandet Chapelle från Ludvika.

Lasse Strand som spelar bas härstammar även han från Dalarna, men bor numera i Jönköping. Lasse har spelat i band sedan tidiga tonåren i olika sammanhang och håller nu ordning på ljud, ljus och buss samt bandets administration med arrangörskontakter, kontrakt och ekonomi. Det kan även nämnas att Lasse deltog i Vansbrosimningen som 12-åring, vilket gör honom till en av de yngsta deltagarna någonsin.

Första spelningen blir den 17 juni i Gemla Folkpark i Växjö men redan på söndag den 12 mars kan man träffa Shine som då finns med på Dansforumet i Huskvarna Folkets Park vilket arrangeras av bandets bokningsbolag Nöjeskällan.

Foto: Sonia Jansson