Home | Nyheter | Silver och brons på VM i Boogie Woogie

Silver och brons på VM i Boogie Woogie

I helgen gick VM i Boogie Woogie av stapeln i Molde, Norge. Fem juniorpar, lika många vuxenpar samt två seniorpar var uttagna till mästerskapet. Totalt kom par från tolv olika nationer, varav Sverige kom med största landslaget!

Svenska Danssportförbundet rapporterar i ett pressmeddelande att samtliga svenska par presterade på topp, runda efter runda. I seniorklassen nådde Claes och Ann-Catrin Bergström semifinalen där de slutade på plats 11 av de 17 startande paren. Olle Wijk och Ann-Catrin Johansson slutade på plats 13 i samma klass, precis utanför semifinalen.

I juniorklassen låg Carl Boije och Minette Hammarberg tvåa efter både första rundan och efter semifinalen in i finalen som de dansade tillsammans med Joel Lundberg och Linnea Takman. Carl och Minette slutade 5a i klassen, Joel och Linnea 4a. Juniorvärldsmästare blev ett franskt par som dominerat klassen under årets världscuptävlingar. Jonas Boberg och Ebba Victorin slutade 7a i klassen, Niklas Skarin och Alice Jansson 8a och Gustav Lundberg och Evelina Takman på 14e plats av de tjugo startande paren.

I vuxenklassen låg Pontus Persson och Isabella Gregorio etta efter både förstarundan och kvartsfinalen. I semifinalen gick det norska paret Thorbjörn Solvoll Urskog och Flora Bouchereau om vilket gjorde finalen till en riktig rysare. Förutom Pontus och Isabella gick Rasmus Holmqvist och Tove Holmqvist till final. Båda svenska paren gjorde fantastiska rundor men det var tillslut det norska paret som fick stå överst på pallen. Pontus och Isabella intog andraplatsen och Rasmus och Tove tog hem bronset på världsmästerskapet i vuxenklassen. Jesper Boberg och Sara Victorin slutade 7a, Jonathan Haug och Elin Hellberg 8a och Benjamin Österlund och Angelica Källström kom på plats 15 av de 29 startande paren.