Home | Nyheter | Skivnyheter i vår

Skivnyheter i vår

Det är nya skivor på gång nu i vår… Här nedan presenterar vi några av de skivor som släpps framöver:

Callinaz - Fest i folkets parkCallinaz kommande skiva ”Fest i folkets park” innehåller både nyskrivna låtar och en del väl valda covers. Bland låtarna märks Amanda Jenssens Amarula tree blandat mig Eva Eastwoods Himlen var här och Ingenting går upp mot gamla Skåne som Siw Malmkvist hade en hit med. Bland de nya låtarna utmärker sig bland andra Om igen skriven av Anders Tegnér från Larz-Kristerz (och dessutom sångerskan Carolinas pojkvän) och Dom vackraste orden skriven av Henrik Sethsson och Ulf Georgsson. Releasedatum: 14 maj.Donnez - Allt ljus på oss

På skivbolaget Neptun blir Donnez första bandet i år som släpper ny skiva. Neptun startades 2010 av inte helt obekante Calle Kindbom som framförallt kommer att satsa på dansband och annan folklig musik. Donnez nya skiva ”Allt ljus på mig” innehåller även den både nyskrivna låtar och välkända klassiker. Bland skivans covers återfinns bland annat en countryversion av Jerry Williams dunderhit Did I tell you. Releasedatum: 2 april

Jontez - En dans med ossJontez är ett av Sveriges mest populära mogendansband. Nu kommer bandet med sitt nya album ”En dans med oss” som innehåller nyskrivna låtar från meriterade killar som Thomas G:son, Dille Diedricson, Kristian Wejshag och Thomas Plec Johansson. Releasedatum: 9 april.

Martinez - TillsammansPå nya skivan ”Tillsammans” bjuder Martinez på en mix av gammalt och nytt. De har frågat danspubliken vilka låtar de tycker bandet borde spela in och fått mängder av tips som de tycker skulle passa Martinez. Av dessa har de valt ut några stycken och blandat dem tillsammans med ett gäng nyskrivna låtar, varav en är Lucky for you, skriven av britten Chesney Hawkes som hade världshiten The one and only i början på 90-talet.
– Vi fick låten från ett förlag som tyckte den skulle passa ett dansband och vi föll pladask för den, säger sångerskan Sandra Estberg. Nytt för bandet är att de även spelat in ett par låtar med en klar underton av rock’n’roll/rockabilly a’la 50-talet vilket gör plattan till en riktig pärla som verkligen är spritter av glädje och mångfald. Releasedatum: 28 maj.

Sannex - Jag vill levaSnart är det dags för ett nytt album från ett av våra absolut mest populära dansband – Sannex. ”Jag vill leva” är en uppvisning i snyggt, fräscht paketerad dansbandsmusik med rötterna på dansbanan men där bandet vågat ta ut svängarna och sneglat mot både country- och den mer moderna dansbandsscenen. På nya skivan har bandet samarbetat med tre olika producenter: Henrik Sethsson från Casanovas, Thomas Thörnholm och Peter Samuelsson från Barbados, men ett par låtar har Sannex egen sångare Andreas producerat. På låtskrivarsidan finner vi såklart några spår av Andreas, men låtskrivare som Henrik Sethsson, David Stenmarck, Niklas Jarl, Danne Attlerud, Micke Finell, Anders Wigelius finns också representerade. Releasedatum: 9 april.

Streaplers - Hela veckan lång”Hela veckan lång” är Streaplers 55:e platta och bandet har inte visat några trötthetstecken. Tvärtom. Streaplers öser på med hårt svängande uptempo-stänkare blandat med ett knippe fina lugna låtar. Dessutom bjuder man på två härliga nyinspelningar av Lady banana och Rockin’ Robin som en hyllning till alla gamla ”Streaplare” som varit med sedan starten för 55 år sedan. Som vanligt är plattan inspelad i Rostock Studio hemma i Kungälv, den här gången med Anders Larsson bakom spakarna. Releasedatum: 16 april.