Home | Nyheter | Stefan gjorde dansbandslåt för de hemlösa

Stefan gjorde dansbandslåt för de hemlösa

Under ett besök hos ”Morrongänget” på Mix Megapol, diskuterade Bert Karlsson flitigt med programledaren Stefan Andersson, om hans musik kontra dansband. Stefan är ju bland annat känd för 90-talshiten Catch the moon och släppte så sent som i våras en skiva med titeln ”No 90 Kleist”.

Anna Spolander, även hon programledare som ville hjälpa till, tog genast Bert Karlssons parti i frågan och tyckte gott att Stefan kunde skriva en dansbandslåt. Efter mycket övertalning gjorde Stefan slag i saken och skrev en dansbandslåt.

Efter att ha spelat upp första versen och refrängen på akustisk gitarr för lyssnarna blev det succé. Lyssnarna ville ha mer och detta ville även Bert. Efter att ha följt den sistnämndes råd med att lägga på saxofon och andra instrument som hör hemma i dansbandsvärlden blev till slut låten helt färdig. 10 000 kronor som låten heter, blev en duett med Stefan och Anna, där den sistnämnda lite överraskande blev inkastad i en artistkarriär.

Den kommer att ges ut på skiva och säljas till förmån för Stadsmissionen i Göteborg, dit alla intäkter går.

Bert Karlsson passade även på att dra i lite trådar och fixade en första spelning på dansbandsgalan Dansdax den 15 november i Scandinavium. Tillsammans med Arvingarna, Barbados och Fernandoz kommer Mix Megapålz att inta scenen för att framföra sin låt.

Skivan släpps till försäljning 17 november och finns att köpa hos Statoil i Göteborg. Skivan kostar 50 kronor och alla intäkter går till Stadsmissionen i Göteborg, som hjälper hemlösa, missbrukare och socialt utsatta.