Home | Nyheter | Streaplers räddar liv

Streaplers räddar liv

pressbild_streaplers_620_2016

Ännu en gång har Streaplers räddat livet på en av sina dansare med hjälp av den hjärtstartare bandet äger. Söndagen den 13 november riggade Streaplers upp sina grejer för en danskväll i Hedemoraparken. Dansen startade vid 18-tiden och bandet spelade som vanligt sina 2 timmar innan paus. Efter paus kör de igång igen och strax efter det ramlar en man ihop på dansgolvet.

Med snabb insats ifrån Kenny Samuelsson och Per Lundin i Streaplers tillsammans med personal från parken, börjar man direkt att jobba med hjärtstartare på den till synes livlösa mannen. Professionell vårdpersonal var snabbt på plats och kunde ta över arbetet som Streaplers och Hedemorasparkens personal hade påbörjat. Mannen hade hjärtstopp i 35 minuter men kunde tack vare den snabba insatsen klara sig ifrån syrebrist i hjärnan.

Arrangören i Hedemora har besökt den drabbade mannen på sjukhuset och har fått veta att han kommer att klara sig utan några som helst men. Mannen hälsar från sjuksängen att han snart är uppe på benen och ute på dans igen.

Både Streaplers och Hedemoraparken uppmanar nu andra att införskaffa en hjärtstartare också som är en billig livförsäkring när det väl gäller. Streaplers räddade även en kvinna med sin hjärtstartare på Västerhagen i Haverdal sommaren 2015.