Home | Nyheter | Sven-Erik Magnusson hyllas i Så mycket bättre

Sven-Erik Magnusson hyllas i Så mycket bättre

Sven-Erik Magnusson.

Sven-Ingvars nyligen bortgångne sångare Sven-Erik Magnusson blir föremål för årets hyllningsavsnitt i ”Så mycket bättre”. Det avslöjas i ”Så mycket bättre – uppladdningen” som sänds i TV4 i morgon 8 juni kl 20.00.

Förra året införde kanalen att programmet ska innehålla ett hyllningsprogram med tolkningar av en utvald avliden artist. Då uppmärksammades Freddie Wadling, som skulle ha medverkat i programmet men avled strax före inspelningen, samt Ted Gärdestad.

TV4 har länge velat ha med Sven-Erik Magnusson som en av artisterna i programmet, men han har avböjt.
– Han har alltid legat på topp av vår lista, vi har försökt få ner honom till Gotland men inte lyckats. Jag vet inte om det berott på hans sjukdom eller något annat, han avböjde att medverka men nu gör vi på det här viset, säger exekutive producenten Martin Nygren till Aftonbladet. TV4 har haft kontakt med Sven-Eriks familj och kollegor, och förslaget togs emot positivt, enligt Aftonbladet.

I årets säsong av Så mycket bättre, där kända artister bor tillsammans och tolkar varandras låtar, medverkar Kikki Danielsson, Sabina Ddumba, Anders Wendin, Uno Svenningsson, Tomas Andersson Wij, Eric Saade och Icona Pop. Programmet sänds i höst.