Home | Nyheter | The Playtones segrade i Dansbandskampen!

The Playtones segrade i Dansbandskampen!

De etablerade dansbanden fick vika sig. Rockabillybandet The Playtones vann Dansbandskampen i SVT. The Playtones fick flest tittarröster i finalomgången mot Titanix på lördagskvällen i SVT. Båda orkestrarna spelade var sin version av fjolårsvinnarna Larz-Kristerz hitlåt Carina och det var den rockabillyosande versionen av bandet från Kallinge som gick hem bäst.

–Jag fattar inte detta. Det här händer inte, utbrast en glad Stefan Jonasson i The Playtones i tv-sändningen när segern var ett faktum.

The Playtones har fått ett stort genombrott i och med årets tävling och kan nog se fram emot att gå i just Larz-Kristerz fotspår framöver. Larz-Kristerz vann fjolårets tävling och har sedan dess släppt två album, som båda blivit etta på försäljningslistan. Bandet kommer från Kallinge och leds av sångaren Stefan Jonasson.

The Playtones är en ny grupp och bildades så sent som 2008. En föregångare hette innan dess Boppin’ Steve & The Playtones, en grupp som fick sin start sedan Stefan Jonasson uppträtt som Jerry Lee Lewis i Sikta mot stjärnorna i TV 4.

Torgny Melins, Blender och Date var de mest kända orkestrarna i finalprogrammet, men alla tre missade finalduellen. Även nykomlingarna i Zekes har blivit stora publikfavoriter och kan nog se fram emot en lysande framtid. De sex banden i finalen spelade varsin favoritlåt i den första omgången.

Sedan Date och Blender blivit utslagna, fortsatte tävlingen med nyskrivna låtar till de fyra kvarvarande orkestrarna. Då gallrades Zekes och Torgny Melins bort.