Home | Nyheter | Titanix + Thorleifs = En kärlekshistoria

Titanix + Thorleifs = En kärlekshistoria


Titanix släpper inom kort en ny singel, och det är inte vilken vanlig singel som helst, utan en låt inspelad tillsammans med legenden Thorleif Torstensson (från Thorleifs) och hans klassiska saxofon.
– Ja vem kunde tro detta, säger sångerskan Maria Rolf med en glad min. Att få göra en låt med en av mina gamla idoler! Och dessutom en legend för så många i branschen, och då inte bara för sitt sätt att sjunga och spela saxofon, utan lika mycket för sitt ödmjuka sätt att vara, fortsätter hon.

Historien om låten kom till i turnébussen. Bandet satt och snackade om en massa namn och den fantastiska historia som Sverige sitter på när det kommer till dansbandsgenren. Många namn nämndes med värme och det var då idén till denna singel kläcktes.
– Tänk att få göra en låt tillsammans med Tolle i Thorleifs! En unik röst och en unik musikant.

Sagt och gjort. Keyboardisten Jerry Rolf satte sig ner och skrev låten som blev en skön fox i bästa ”modern dansband goes Thorleifs-anda”, med saxar och klassisk stämsång från Tolle själv. Lägg till en underbart charmig text skriven av Jerry och brodern Stefan Rolf om hur Maria träffar sin kille till tonerna av Thorleifs saxofoner.
– Det enda vi inte gjort var att fråga Tolle om han ville vara med själv, ler Jerry.

Maria och Thorleif poserar med varsin saxofon.

Bandet skickade en demo till Thorleif och berättade hur mycket hans orkesters musik gått varm under deras uppväxt och att de inget annat hellre ville än att han skulle lira saxofon och lägga körsång på låten. Och han visade sig inte vara svårövertalad.
– Nej, absolut inte. Jag såg det som en ära och det är inte varje dag man får låt skriven om sig, så jag behövde ingen betänketid alls för att svara ja, säger Thorleif.

Den 12 april släpps låten ”Thorleifs saxofoner” på Spotify.