Home | Nyheter | Tjuvar stal trummor och dragspel av Fernandoz

Tjuvar stal trummor och dragspel av Fernandoz

14102301_1280274835339528_7497591218566075425_n
Omkring klockan 08.50 söndagen den 28 augusti hade Fernandoz inbrott i sin turnébuss. Bussen stod parkerad vid fjärrvärmeverket i Lysvik (Värmland), inte långt från järnvägsstationen. Tjuvarna visste uppenbarligen vad de ville ha då de enbart tagit trumutrustning samt två dragspel. Enligt ögonvittne ska sidolastdörren baktill på bussen varit helt öppen och en eller flera personer ska ha rotat omkring där.

Hela trumsetet, förutom stativen, är borta. Två röda pianodragspel i svarta fodral saknas också. Dessutom försvann en större plywoodlåda innehållande T-shirts och kepsar som bandet misstänker att tjuvarna fick med sig av misstag.

Följande är stulet och efterlyses nu av Fernandoz:

• Ett Sonor trumset, personligt designade med träimitationsfolie (se bild ovan). 1 st 24″ bastrumma med ett personligt designat frontskinn föreställandes en örn. 4 st pukor. En hel uppsättning cymbaler bl.a. Zildjian K-ride, Paiste crasch 2002 och Paiste Hi-Hat 2002 m.fl. Tre av pukorna låg i träfärgade plywoodlådor och en i en så kallad softcase. Bastrumman låg i ett typiskt bastrummecase av svart plast. Cymbalerna låg också i svart plastcase.

• En träfärgad ”allt-i-allo”-låda med kablar, verktyg och mikrofoner m.m.

• En stor träfärgad plywoodlåda innehållande omkring 150 st svarta och vita T-shirts samt ett femtiotal kepsar i svart och vitt.

• Ett litet dragspel i röd pärlemor av märket ”Gabbanelli” med en Sennheizer-mikrofon i en nyare låda i färgen svart med järnbeslag.

• Ett större dragspel, även det i röd pärlemor, av märket ”Royal Standard Meteor” med en sennheizermikrofon, också det i en nyare låda med järnbeslag.